Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 11:50
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 15:58

Ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, κατέθεσε στην Βουλή ερώτηση σχετικά με την πρωτοφανή καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαδικασία αιτήσεων ασύλου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών

, κ. Βασίλης Κικίλιας, κατέθεσε στην Βουλή ερώτηση σχετικά με την πρωτοφανή καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαδικασία αιτήσεων ασύλου.

Για το θέμα αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Αξιοσημείωτη αύξηση του αριθμού αιτήσεων ασύλου καταγράφεται, σε ποσοστά που φαντάζουν εξωπραγματικά για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και τις μέχρι τώρα δυνατότητες διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση ήδη σχεδιάζει τον τριπλασιασμό του χρόνου ισχύος των χορηγούμενων δελτίων αίτησης ασύλου. Παραδέχεται, μάλιστα, ότι θα χρειαστεί μέχρι και ένας ολόκληρος χρόνος από την απλή μέχρι την επίσημη καταγραφή των αιτούντων άσυλο, δεδομένου ότι τα δελτία με τα οποία θα εφοδιάζονται οι αιτούντες θα έχουν στην καλύτερη των περιπτώσεων (εφόσον δηλαδή έχει πραγματοποιηθεί πλήρης καταγραφή των απαιτούμενων στοιχείων) διάρκεια τουλάχιστον έξι μηνών.

Όπως αναφέρει και σχετική απόφαση της Διευθύντριας Υπηρεσίας Ασύλου, η διάρκεια ισχύος των αιτούντων διεθνούς προστασίας αυξάνεται καθοριστικά, ενώ οι αριθμοί είναι άκρως απογοητευτικοί, με ποσοστά αύξησης των αιτήσεων που αγγίζουν ακόμη και το 1.000% σε σχέση με το 2015.

Είναι πλέον προφανές ότι ο όγκος των αιτούντων άσυλο προσφύγων, θα εγκλωβιστεί εντός των ελληνικών συνόρων για ένα διάστημα προφανέστατα μεγαλύτερο του επιθυμητού, την ίδια στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό τους, ούτε για τον προγραμματισμό της Πολιτείας για την εξέταση των αιτήσεών τους.

Για μια ακόμη φορά, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύει την ανεπάρκειά της στη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος, ενώ δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της και την ανάγκη ενίσχυσης της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.